Groen Stadshagen Dieren Spelen Natuur Natuur Bloemen Babies buiten Samen vissen

Avontuurlijke natuurtuin

Locatie Zwolle: De 850 m2 grote tuin is ontworpen in samenwerking met Reinate Bruins, van Ik&Buiten. Reinate is ecoloog en gespecialiseerd in buiten spelen in natuurtuinen binnen de kinderopvang en basisscholen. In onze tuin vind je bijvoorbeeld fruitbomen en fruitstruiken, een moestuin, veel plekken om je te verstoppen in bosjes, klimbomen, een waterpomp met een water/zand speelplek en een heuvel. Maar ook doeken om hutten te kunnen bouwen en konijnen en kippen om te verzorgen. Voor de allerjongste kinderen tot 1 jaar is een apart gedeelte ingericht in de tuin. Aan de achterkant van het gebouw, tegen de kdv-groepen aan staan de buitenbedjes waar de kinderen de mogelijkheid hebben om te slapen. Uiteraard is het ook mogelijk om binnen in onze slaapkamers te slapen. Vooraf overleggen we met je wat je hierin wenst.

Locatie Heerde: De peutergroep en de BSO in Heerde werken intensief samen met de naastgelegen Jenaplanschool. Wij delen met elkaar de mooie, grote buitenruimte bij de school. Er is een moestuin, er zijn kippen en er is een amfitheater waar we leuke voorstellingen houden. Daarnaast is er een grote zandplek. Locatie Heerde maakt ook regelmatig gebruik van het nabij gelegen bos. 

Voor de kinderen van de buitenschoolse opvang is er op alle locaties een vuurplek aanwezig waar kinderen onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers vuur leren maken en bijv. soep leren maken boven vuur. 
Locatie Zwolle heeft voor de oudere kinderen vanaf 7 jaar met zwemdiploma's (en na toestemming van ouders) een doorgang naar de achtergelegen sloot. In de sloot ligt onze roeiboot klaar om avontuur te beleven op het water!