Groen Stadshagen Dieren Spelen Natuur Natuur Bloemen Babies buiten Samen vissen

Het gezicht achter 't Werkel

Ik ben Mariëlle Hettinga. Sinds 1998 ben ik werkzaam in de kinderopvang waarin ik de meest uiteenlopende functies  met veel plezier heb vervuld van pedagogisch medewerker op de groep tot leidinggevende en lid van het Management Team van de organisatie. 
Tijdens een studiereis naar Denemarken ben ik geïnspireerd geraakt door de Deense kindergartens die ik met mijn gezin heb bezocht. Ik ben geraakt door de rust en de ruimte die de kinderopvang in Denemarken uitstraalt en het plezier dat kinderen beleven aan het buiten zijn.  Kinderen mogen in bomen klimmen, zich verstoppen in bosjes, eieren worden geraapt bij de kippen en aardbeien geoogst uit de eigen moestuin. Kinderen ervaren de lol van de natuur en leren het nut dat de natuur ons te bieden heeft. Dat geeft de kinderen rust, ruimte en plezier. Genieten! 
Terug in Nederland was het verschil groot. Kinderopvang die op binnen is gericht waar het vaak druk en rumoerig is i.p.v. naar buiten gericht waar de rust en de ruimte is. 
Dat heeft gemaakt dat ik in 2014 het besluit heb genomen Groene kinderopvang 't Werkel op te richten wat uiteindelijk gestart is in maart 2016.