Groen Stadshagen Dieren Spelen Natuur Natuur Bloemen Babies buiten Samen vissen

Visie

De visie van Groene kinderopvang ’t Werkel is geïnspireerd op de Deense kindergartens. Dit betekent concreet dat buiten spelen in de avontuurlijke natuurtuin en natuurbeleving centraal staat. Buiten gebeurt het!

De pedagogisch medewerkers van Groene kinderopvang 't Werkel zijn er voor de kinderen. Ze geven de kinderen tips bij het bouwen van een stevige hut. Ze spreken hun trots uit wanneer het een dreumes is gelukt om over een grote boomstam te klimmen. Ze leren de kinderen waar ons eten vandaan komt. Ze lachen samen met de kinderen wanneer de waterpomp zo hard gaat dat het water alle kanten op spettert. Kortom samen buiten beleven, leren en genieten.

Kenmerkend voor Groene Kinderopvang ‘t Werkel is, naast de natuurlijke speelplek, de rust en de ruimte die kinderen, ouders en medewerkers hebben. Het buitenspelen in de natuurlijke speelplek heeft een positief effect op de fysieke en emotionele gezondheid van het kind. Het daagt het kind uit te bewegen en te ontdekken en heeft een rustgevende werking op het kind. Kinderen spelen langer en gevarieerder buiten in een natuurlijke omgeving. Het maakt buitenspelen leuk! Kinderen die in hun jeugd veel speelervaringen in de natuur hebben opgedaan, blijken op volwassen leeftijd meer tevreden te zijn over hun leven. Groeien in rust, ruimte en natuur. Dat is onze visie.